TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! | +36 62 765 246 |  info@onlinegazda.hu 

Malom Gazdabolt | +36 62 278 721 | 6764 Balástya, Széchenyi u. 38. | Útvonal térképen [katt ide]

Agrotéka Gazdabolt | +36 62 765 246 | 6762 Sándorfalva, Sövényházi út 77. | Útvonal térképen [katt ide]

Bordányi Gazdabolt | +36 62 288 010 | 6795 Bordány, Kossuth u. 52. | Útvonal térképen [katt ide]

Benta - 5 Liter

Benta - 5 Liter
Benta - 5 Liter
Raktáron
71 613 Ft
Részletek
Posztemergens gyomirtó permetezőszer babban, borsóban és szójában magról kelő kétszikű gyomnövények ellen.

A Benta® 480 SL gyomirtó permetezőszer hatóanyag a bentazon-dietanol-amin-só, a fotoszintézist gátló gyomirtó szerek csoportjába tartozik. A fotoszintézis során a második fotokémiai rendszer (PS-2) végzi a növénybe bejutott víz fényindukált elbontását protonokká, elektronokká, valamint molekuláris oxigénné. Ezt a folyamatot gátolja a gyomnövények levelén keresztül bejutottgyomirtó szer, ezzel megakadályozza a CO2 beépülését a szerves anyagokba és az oxigéntermelést.

A Benta® 480 SL kipermetezését követően az első tünete, napos időben, pár órán belül sárgulás formájában jelentkeznek a gyomnövények levelein. Látványosabb pusztulásuk 2-4 nap múlva következik be. Hűvös időben csak a gyomnövények növekedése áll le, a tünetek pedig később jelentkeznek. Ezért a magasabb hőmérséklet, páratartalom (60,0 % feletti) és a napfény fokozzák a biológiai hatékonyságát. Az aszályos és a hűvös időjárás kedvezőtlenül befolyásolják a gyomnövényekre gyakorolt hatását.
A magról kelő kétszikű gyomnövények ellen hatékony, az évelő kétszikű gyomok leveleit csak leperzseli.

A Benta® 480 SL alkalmazásának előnyei:

könnyű kezelhetőség
megbízható biológiai hatékonyság a kétszikű gyomok ellen
kontakthatás, nincs kötöttség az utóvetemény tekintetében
biztosan megtérülő, gazdaságos befektetés
A Benta® 480 SL felhasználható:

Borsóban (zöld, száraz) a kultúrnövény 8-12 cm-es fejlettségénél, az első valódi lomblevél megjelenésétől a 2. lomblevél kifejlődéséig (BBCH 10-12), a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles állapotában kell a kezelést elvégezni.
Borsóban a készítmény kombinálható egyéb, a kultúrában kétszikű gyomnövények ellen engedélyezett készítménnyel, annak engedélyokiratában meghatározott dózisával. Kombináció esetében mindig figyelembe kell venni a kombinációs partner kijuttatási paramétereit!

Babban (zöld, száraz) a kezelést a kultúrnövény 8-12 cm-es fejlettségénél, 1-3 lombleveles állapotában (BBCH 11-13), a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles fejlettségi állapotában kell elvegezni, 2,0 l/ha szermennyiséggel.
Babban a kezelést követően levélfoltosság, depresszió léphet fel, de ezt a növények rövid időn belül kiheverik. Fajtaérzékenység előfordulhat.

Szójában a kezelést a kultúrnövény 8-12 cm-es fejlettségénél, 1-3 lombleveles állapotában (BBCH 11-13), a magról kelő kétszikű gyomnövények 2-4 leveles fejlettségi állapotában kell elvegezni, 2,0 l/ha szermennyiséggel.
Szójában a készítmény kombinálható egyéb, a kultúrában kétszikű gyomnövények ellen engedélyezett készítménnyel, annak engedélyokiratában meghatározott dózisával. Kombináció esetében mindig figyelembe kell venni a kombinációs partner kijuttatási paramétereit!

Figyelem: 25°C feletti hőmérsékleten, a fokozott fitotoxicitási veszély miatt tilos a készítménnyel permetezni! A készítményt alacsony nyomáson, közepes cseppmérettel kell kijuttatni.

Légi kijuttatása nem engedélyezett.
Adatok
NEM SZÁLLÍTHATÓ
Csak az üzletünkben átvehető a termék!
Cikkszám
8219
Tömeg
6 kg/db