TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! | +36 62 765 246 |  info@online-gazda.hu 

Malom Gazdabolt | +36 62 278 721 | 6764 Balástya, Széchenyi u. 38. | Útvonal térképen [katt ide]

Agrotéka Gazdabolt | +36 62 765 246 | 6762 Sándorfalva, Sövényházi út 77. | Útvonal térképen [katt ide]

Bordányi Gazdabolt | +36 62 288 010 | 6795 Bordány, Kossuth u. 52. | Útvonal térképen [katt ide]

Deca 2,5EC - 1 liter

Deca 2,5EC - 1 liter
Csak üzletünkben átvehető
Deca 2,5EC - 1 liter

Csak személyesen a három telephelyünk egyikén átvehető termék!

Csomagküldés NEM megoldható! 

Bővebben
Nincs raktáron
11 000 Ft
Nincs raktáron
Részletek
Rovarölő permetezőszer kalászosok, repce és mustár rovarkártevői ellen

A Deca® 2,5 EC hatóanyaga a deltametrin, a szintetikus piretroid IV. generációjának a tagja. A szintetikus piretroidok nagy hatékonyságú kontakt rovarölő hatóanyagok, amely a deltametrin esetében 2,5 – 7,5 gramm aktív hatóanyag/ha adagot jelent. Az állandó testhőmérsékletű (melegvérű) szervezetekre gyakorlatilag veszélytelen, mivel az idegpályákat védő hialinhüvely megakadályozza a hatóanyag kapcsolódását az idegmembránhoz, szemben a változó testhőmérsékletű rovarok, állatok (halak, rovarok, kétéltűek) idegrendszerével, ahol ez a védő „burok” hiányzik.

Az ingerületátadó (preszinaptikus) idegsejt véglemezében termelődő acetil-kolin az idegsejtek közötti résbe (szinapszis) kiürülve eljut az ingerületet fogadó (posztszinaptikus) sejt membránján elhelyezkedő receptorokhoz. A receptorokhoz kötődve az ideg ingerületnek megfelelően változásokat idéz elő a membrán-ioncsatornákban. Ezért megnő a sejtmembrán Na+ áteresztő képessége (permeábilitása). A deltamerin Na+ioncsatornák áteresztőképességét blokkolja, folyamatos ideg ingerületet hoznak létre, így a kártevő mozgása rendellenessé válik, majd elpusztul. A deltametrin mint idegméreg nem csak kontaktmódon fejti ki a hatását, hanem a gyomron keresztül felszívódva a kártevő központi- és a perifériás idegrendszerét is lebénítja.

A Deca® 2,5 EC nagyon gyors, taglózó hatású, alacsony hőmérsékleten is biztos hatású. Eredményesen alkalmazható a bogarak (Coleoptera), az egyenlő szárnyúak (Homoptera), a pikkelyes szárnyúak (Lepidoptera) és a rojtos szárnyúak (Thysanoptera) elleni védekezésre.

A Deca® 2,5 EC alkalmazásának előnyei:

gyors kontakthatás
a kártevő gyomrán keresztül is felszívódik
repellens (riasztó) hatással rendelkezik az ízeltlábú rovarokkal szemben
a leggazdaságosabb megoldások egyike
A Deca® 2,5 EC felhasználható:

A készítmény egy vegetációs időszakban csak egy alkalommal használható!

Kalászosokban a vetésfehérítők elleni védekezésre. A permetezést a bogarak táblára történő betelepedésekor-, illetve a tömeges lárvakelésük idején javasolt elvégezni. A levéltetvek ellen a betelepedésük, illetve a tömeges felszaporodásuk kezdetén célszerű védekezni.

Repcében és mustárban a készítményt a repce-fénybogár, a repceszárormányos és a repcebecő ormányosbetelepedésekor, azok egyedszámának folyamatos figyelemmel kísérése alapján javasolt kipermetezni.

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Mézharmat és virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

A Deca® 2,5 EC biológiai hatékonysága fokozható, ha tankkeverék formájában, felületi feszültség csökkentő készítménnyel, Silico™ együtt juttatjuk ki.

Légi kijuttatása nem engedélyezett.

A kijuttatáshoz szükséges mennyiség: 0,1-0,3 (l/ha)
Adatok
Gyártó
Sharda
Cikkszám
4833
Tömeg
1,6 kg/db