Részletek
Ha Olaszország zöldségeire gondolunk, valószínű a paradicsom jut bárkinek eszébe elsőre. Minden régiónak megvan a kedvenc paradicsoma. A paradicsom a legnépszerűbb zöldség a Földön, és tökéletes tápanyagforrás, egy igazi áldás. Az olasz paradicsom szenvedély sorozat ízeit megismerve beutazhatjuk Olaszország csodálatos régióit.
Nagyon termékeny, kerek alakú, a végeknél lapos, kicsit bordázott, határozott gyökérnyakú termésű "pantano romanesco" fajta. Átlagos súly 280-300g. Ellenáll a Fol I-nek, 2-nek, Va-nak, Vd-nek, ToMV-nek és Mi-nek.
Napigényes. Javasolt vetési hőmérséklet: 20/30 °C. Szabadfölde, és fóliasátorba is vethető. 50cm tőtávolságra, 0,5- 1 cm mélyen vetendő.
Vetési idő: Márc-Ápr, érés: Aug-Okt
Dupla védőcsomagolásban biztosítjuk a kiváló minőséget, s a garantált kikelést a 3 P.A.C. rendszer szerint.
A vetőmagok elültetéséhez először is alaposan lazítsuk fel az üres ágyások talaját, hogy a gyökerek könnyen fejlődhessenek. Adjunk hozzá komposztot vagy szerves trágyát a talaj tápanyagtartalmának növelése érdekében. Szórjuk el a vetőmagokat a talaj felszínén a csomagoláson található ültetési távolságok és mélységek betartásával. Ezután finoman takarjuk be a magokat egy vékony réteg földdel, és óvatosan öntözzük meg a területet. A csírázás ideje alatt tartsuk a talajt nedvesen, és biztosítsuk a fiatal növények számára a megfelelő fényt és védelmet a kártevőkkel szemben.
Palánták várható mennyisége: kb. 45 db