TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! | +36 62 765 246 |  info@online-gazda.hu 

Malom Gazdabolt | +36 62 278 721 | 6764 Balástya, Széchenyi u. 38. | Útvonal térképen [katt ide]

Agrotéka Gazdabolt | +36 62 765 246 | 6762 Sándorfalva, Sövényházi út 77. | Útvonal térképen [katt ide]

Bordányi Gazdabolt | +36 62 288 010 | 6795 Bordány, Kossuth u. 52. | Útvonal térképen [katt ide]

Blog

RhizoMagic™ - növény- és talajkondicionáló szer

Tombácz Martin
2023.04.28 12:18
RhizoMagic™ - növény- és talajkondicionáló szer

A termesztett növények élettartama során számos stressztényező fordulhat elő..

..az egyik ilyen stressztényezők nagy csoportja a kártevők, kórokozók, gyomnövények, melyek ellen használhatunk már az üzletekben jól ismert növényvédő szereket, de a folyamatos hatóanyagkivonások miatt, a növényvédő szerek használata nem minden esetben egyszerű. A stressztényezők másik nagy csoportja az abiotikus stresszfaktorok, melyek a jól ismert környezeti viszonyok: szél, hőmérséklet, fagy, szárazság, csapadék, UV sugárzás.
A termék pontos összetevői:
Szerves anyag: 315 g/l

 Nitrogén (N) 48 g/l

 Bór (B) 1,6 g/l  Mangán (Mn) 1,2 g/l
Tengeriagla-kivonat: 145 g/l  Foszfor (P2O5) 48 g/l  Cink (Zn) 1,0 g/l  Vas (Fe) EDDHA 0,6 g/l
Szabad aminosavaK: 85 g/l  Kálium (K2O) 36 g/l  Réz (Cu) EDTA 0,2 g/l  Molibdén (Mo) 0,1 g/l

Felhasználási javaslatok szántóföldi kultúrákban:
A készítményből a maximális kijuttatható mennyiség éves viszonylatban 6-12 liter. Alkalmazása kalászosokban ősszel a gabona korai fejlődési szakaszában a tarlómaradványok bontására, valamint a jobb gyökeresedés elősegítésére 1,5 - 2 liter / ha dózisban javasolt, hogy a kalászosok megerősödve menjenek a télbe (Fagyvédelem). Tavasszal a jobb, erősebb gyökérképződéshez, valamint a stressz faktorok kivédése miatt 2 liter / ha dózisban javasolt kijuttatni.
Kukoricában és napraforgóban alkalmazása a preemergens gyomirtással egy menetben 1,5 - 2 liter /ha dózisban kijuttatva az egyöntetűbb kelés elősegítésérére javasolt kijuttatni. A kezelések elvégzését a kultúrnövény korai fejlődési szakaszában a gyökeresedés elősegítésére, valamint a korai gyomirtók okozta stressztünetek kiküszöbölésére ajánljuk. Stresszkezelés (pl: hidegkár, aszály, meleg- vagy gyomirtóstressz) esetén a két kezelés közötti idő csökkenhető, a permetezést javasolt a stresszhelyzet minél korábbi időszakában kijuttatni. Egy tenyészidőszakban 2-4 alkalommal alkalmazható a készítmény.

Felhasználási javaslatok kertészeti kultúrákban:
Szőlő- és gyümölcskultúrák állománykezelését - amennyiben a lombfakadás megelőzi a virágzást - javasolt 2,5 - 3,5 liter / ha adagolással kezdeni, majd az elvirágzás után a tenyészidőszak hosszától függően maximum 3 alkalommal folytatni, 2,5 - 3,5 liter / ha dózissal. A termék már bizonyított aszályos almában, fagykár ellen körtében, aszályos szilvában.
Zöldség kultúrákban az első állománykezelést még a virgázás előtt (permetezéssel, esetleg más, ebben az időszakban használt növényvédő szerrel együtt) 2,5 - 3,5 liter / ha adagolással javasolt megkezdeni. A következő kezeléseket elvirágzás utn a tenyészidőszak hosszától függően célszerű folytatni, 2-4 alkalommal a tenyészidőszak végéig 2,5 - 3,5 liter / ha adagokban kijuttatva. 

A termék megvásárolható készletről a webáruházunkban, a termék oldalt ide kattinva érhető el.
A termékről bővebben olvashat a forgalmazó (FMC) honlapján, ide kattintva.