TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! | +36 62 765 246 |  info@online-gazda.hu 

Malom Gazdabolt | +36 62 278 721 | 6764 Balástya, Széchenyi u. 38. | Útvonal térképen [katt ide]

Agrotéka Gazdabolt | +36 62 765 246 | 6762 Sándorfalva, Sövényházi út 77. | Útvonal térképen [katt ide]

Bordányi Gazdabolt | +36 62 288 010 | 6795 Bordány, Kossuth u. 52. | Útvonal térképen [katt ide]

BORÉLESZTŐ Uvaferm CM 20g 10 Celsiustól - 20g

BORÉLESZTŐ Uvaferm CM 20g 10 Celsiustól - 20g
BORÉLESZTŐ Uvaferm CM 20g 10 Celsiustól - 20g
Raktáron
600 Ft
Részletek
Pálinkacefrékhez, vörös- és fehérborokhoz, erjedésben megakadt újborok erjesztéséhez.

Az erjedést nagyon gyorsan beindítja. Lendületes, folyamatos és maradék cukor nélküli kierjedést biztosít. Az UVAFERM CM egy világszerte használt jól bevált élesztő. Optimális tartomány 15 és 30 oC között,de már 10 oC-tól is jól erjeszt.

ALKALMAZÁSI ADAGOLÁS:

Normál körülmények között 20 g/hl

Penészes, rothadt gyümölcs/szőlő esetén 30-40 g/hl

Megakadt erjedés esetén 50 g/hl



MUSTHOZ, CEFRÉHEZ ADÁS: REHIDRATÁCIÓ után. Az optimális élesztőaktivitás eléréséhez a szárított élesztőt kb. 10 x-es mennyiségű (azaz 20 g élesztő kb. 2 dl vízben) 35-40 oC (max. 40 oC) hőmérsékletű KLÓRMENTES ivóvízben folyamatos keverés közben "feloldjuk". 15 perces állásidő után a rehidratált élesztőt az erjesztendő tételhez adjuk. Az élesztőt az erjesztendő tételben jól keverjük el!

A beoltásnál vigyázzunk, hogy a rehidratált élesztő és a beoltandó anyag hőmérséklete közötti különbség ne haladja meg a 10 oC-ot. Hideg must és cefre esetén (10-15 °C), 10 °C-tól már erjeszt az Uvaferm CM, a fajélesztőt szoktatni kell a hideghez. Tehát a fent leírt vizes előkészítés után az élesztőhöz hozzákeverünk annyit a beoltandó hideg anyag levéből, hogy egy lépcsőben a hőmérséklet-csökkenés a 10 oC-ot ne haladja meg, 5 percig állni hagyjuk (majd ha szükséges még egy lépésben hűtjük), majd beoltjuk vele az erjesztendő tételt. A gondos elkeverést egyik esetben se mulasszuk el!
Adatok
Kategória
Borászati vegyi anyag
Gyártó
Danstar Ferment AG
Cikkszám
00002422
Tömeg
30 g/db
További ajánlataink...
Hasonló termékek