TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! | +36 62 765 246 |  info@onlinegazda.hu 

Malom Gazdabolt | +36 62 278 721 | 6764 Balástya, Széchenyi u. 38. | Útvonal térképen [katt ide]

Agrotéka Gazdabolt | +36 62 765 246 | 6762 Sándorfalva, Sövényházi út 77. | Útvonal térképen [katt ide]

Bordányi Gazdabolt | +36 62 288 010 | 6795 Bordány, Kossuth u. 52. | Útvonal térképen [katt ide]

Élesztő Tápsó Bor-Cefre - 100 g

Élesztő Tápsó Bor-Cefre - 100 g
Élesztő Tápsó Bor-Cefre - 100 g
Raktáron
835 Ft
Részletek
Összetétel: diammónium-foszfát>50%, ammónium szulfát>10%, thiamin hidroklorid (B1 vitamin)
Felhasználható: A tápsó a fermentáció komplex aktiváló szere. Thiaminból (B vitamin) és ammónium-foszfátból illetve ammónium-szulfátból áll, melyből ammóniás hidrogén (NH4) szabadul fel, ami fontos tápláléka az élesztősejteknek. Az alkotórészek gondosan összeállított aránya biztosítja az élesztő sejtek stimulálását és szaporodását. A tápsó használatával jobb minőségű bort kapunk, mivel az élesztők számára fontos ammóniás nitrogén a legkönnyebben tud beépülni, így az erjedés már az első napokon is szabályosan folyik. Minden musthoz ajánlatos a használata, különösen az éretlen, sovány talajon fejlődött, a szürkerothadásos szőlő mustjához, valamint az erősen tisztított (flotált vagy vákuumdob szűrővel szűrt) mustokhoz. A tápsó használata fontos a melegkezeléssel készült boroknál, ahol a természetes vitaminok denaturálódnak a hő hatására.
Alkalmazás és adagolás: A tápsót vízben vagy borban oldjuk, majd köráramoltatással hozzákeverjük az élesztővel beoltott musthoz, vagy erjedés kezdetén a teljes mennyiséget, vagy két részletben: 2/3 részt az erjedés indításakor 1/3 részt pedig az erjedés utolsó szakaszában, amikor már 7-8 v/v% alkohol képződött, 20-30 g-t hl-ként.
Adatok
Kategória
Borászati vegyi anyag
Cikkszám
8330