Élesztő Tápsó Bor-Cefre - 100 g

Cikkszám: 
8330
Raktáron
720 Ft
Egységár (bruttó): 7 200 Ft/kg
Részletek
Összetétel: diammónium-foszfát>50%, ammónium szulfát>10%, thiamin hidroklorid (B1 vitamin)
Felhasználható: A tápsó a fermentáció komplex aktiváló szere. Thiaminból (B vitamin) és ammónium-foszfátból illetve ammónium-szulfátból áll, melyből ammóniás hidrogén (NH4) szabadul fel, ami fontos tápláléka az élesztősejteknek. Az alkotórészek gondosan összeállított aránya biztosítja az élesztő sejtek stimulálását és szaporodását. A tápsó használatával jobb minőségű bort kapunk, mivel az élesztők számára fontos ammóniás nitrogén a legkönnyebben tud beépülni, így az erjedés már az első napokon is szabályosan folyik. Minden musthoz ajánlatos a használata, különösen az éretlen, sovány talajon fejlődött, a szürkerothadásos szőlő mustjához, valamint az erősen tisztított (flotált vagy vákuumdob szűrővel szűrt) mustokhoz. A tápsó használata fontos a melegkezeléssel készült boroknál, ahol a természetes vitaminok denaturálódnak a hő hatására.
Alkalmazás és adagolás: A tápsót vízben vagy borban oldjuk, majd köráramoltatással hozzákeverjük az élesztővel beoltott musthoz, vagy erjedés kezdetén a teljes mennyiséget, vagy két részletben: 2/3 részt az erjedés indításakor 1/3 részt pedig az erjedés utolsó szakaszában, amikor már 7-8 v/v% alkohol képződött, 20-30 g-t hl-ként.
Adatok
Kategória:
Borászati vegyi anyag
Tömeg:
150 g/db
További ajánlataink...
Hasonló termékek
Élesztő Tápsó Bor-Cefre - 100 g
Élesztő Tápsó Bor-Cefre - 100 g
720 Ft
Belépés
Elfelejtett jelszó
Betöltés...
Kategóriák
Menüpontok