TOP termékek

Kérdése van? Hívjon minket! | +36 62 765 246 |  info@onlinegazda.hu 

Malom Gazdabolt | +36 62 278 721 | 6764 Balástya, Széchenyi u. 38. | Útvonal térképen [katt ide]

Agrotéka Gazdabolt | +36 62 765 246 | 6762 Sándorfalva, Sövényházi út 77. | Útvonal térképen [katt ide]

Bordányi Gazdabolt | +36 62 288 010 | 6795 Bordány, Kossuth u. 52. | Útvonal térképen [katt ide]

Tempo - 5 liter

Tempo - 5 liter
Tempo - 5 liter
Raktáron
70 964 Ft
Részletek
Szelektív posztemergens kukorica gyomirtó szer
Hatóanyaga: gyomirtó hatóanyag: 44 g/l tembotrion széfener hatóanyag: 22 g/l izoxadifen-etil
Forgalmazási kategória: II. Kiszerelés: 5 l Dózis:1,75 - 2,25 l/ha Erő és harmónia Szelektivitás A kukorica képes lebontani a Laudis hatóanyagát a tembotriont. A széfener javítja a termék szelektivitását egyes érzékenyebb kukorica hibridek, csemegekukorica fajták esetében. Ezt a hatást úgy éri el, hogy fokozza a hatóanyag metabolizmusát a kukoricában, de nem befolyásolja annak a sebességét a gyomnövényekben.

Hatásspektrum A készítmény elsősorban a magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények ellen alkalmazható. Érzékeny gyomnövények: - egyszikűek: aszályfű, cérnaköles, egyéves cirok-félék, fakó muhar, magról kelő fenyércirok, közönséges kakaslábfű, pirók ujjasmuhar, ragadós muhar, vadköles, zöld muhar - kétszikűek: árvacsalán, árvakelésű napraforgó, ballagófű, baracklevelű keserűfű, bortorján szerbtövis, csattanó maszlag, egynyári szélfű, fehér disznóparéj, fehér libatop, fekete csucsor, füge levelű libatop, henye disznóparéj, karcsú disznóparéj, lapulevelű keserűfű, mezei acat, mezei csorbóka, mezei tarsóka, olasz szerbtövis, parlagfű, pásztortáska, pokolvar libatop, porcsin keserűfű, repcsény retek, selyemmályva, sokmagvú libatop, szőrös disznóparéj, szúrós szerbtövis, tarló tisztesfű, terebélyes laboda, tyúkhúr, vadkender, vadrepce, varjúmák, zöld disznóparéj
Hatását főként levélen és hajtáson keresztül felszívódva fejti ki, de megfelelően csapadékos években 4-5 hetes talajon keresztüli tartamhatást tapasztaltunk parlagfű, libatop-félék, disznóparéjfélék, köles fajok valamint selyem mályva ellen.
Felhasználható: Kukorica posztemergens gyomirtására magról kelő egy- és kétszikű gyomnövények ellen Adagolás: 1,75 - 2,25 l/ha A kijuttatáshoz javasolt víz mennyisége 200-400 l/ha. Javasolt technológia: A készítményt posztemergensen kell kijuttatni. A kezelés optimális időpontja a magról kelő kétszikű gyomfajok 2-4 valódi leveles, a magról kelő egyszikűek 1-3 leveles fenológiai stádiuma (gyökérváltás). A hazai vizsgálatok azt mutatják, hogy a készítmény a magasabb dózisban (2,25 l/ha) normális növekedési feltételek mellet még fejlettebb gyomnövények ellen is eredményesen alkalmazható. Az utolsó kezelés időpontja a kukorica 7-8 leveles állapota. Kukoricavonalak, csemegekukorica gyomirtásánál a szer használatára vonatkozóan a fajtafenntartó véleményét is meg kell kérni! Kukoricavonalakban, csemege kukoricában kombinációban csak azokban engedélyezett készítményekkel juttatható ki. Csemegekukorica fajták, melyekre a Laudis szelektívnek bizonyult az eddigi hazai vizsgálatokban. Vetésváltás - normál vetésváltás esetében a kezelés évében ősszel vethető: őszi árpa, búza, tritikálé, valamint repce. A következő év tavaszán korlátozás nélkül vethető: cukorrépa, napraforgó, paradicsom, burgonya, tavaszi repce, borsó. - ha valamilyen oknál fogva a kezelt kukorica megsemmisül, vagy el kell távolítani a területről, egy hét elteltével kukorica, két héttel a kezelést követően cirok vethető. Várakozási idők:
Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap.
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: rendeltetésszerű felhasználás esetén nincs korlátozás
Adatok
NEM SZÁLLÍTHATÓ
Csak az üzletünkben átvehető a termék!
Cikkszám
00001460
Tömeg
6 kg/db